Rasul Carpatin
CALCULATOR TAXA PE POLUARE
MASINI SECOND HAND
CRASH TEST
Regulamentul concursului

BENZINA SAU DIESEL

ULTIMELE EMISIUNI
(12 August 2012)

(29 Iulie 2012)

(15 Iulie 2012)

NEWSLETTER


Aici va puteti abona, pentru a primi periodic stiri si alte informatii din lumea auto.
AutoDriveTV.ro AutoMondial.ro
EVENIMENTE/STIRI
UZEAR anunta castigatorii la concursul MASINA ANULUI 2012
Uniunea ziaristilor si Editorilor Auto din Romania a dat verdictul la cea de-a 12-a editie a concursului anual MASINA ANULUI. Castigatorii sunT.

(14 Iunie 2012)

S-a dat verdictul in concursul MASINA ANULUI 2012 la noi in tara

Mașina Anului 2012 în România – Opel Ampera. Tehnologia impresionantă de care dispune modelul i-a asigurat primul loc în concurs. Astfel, motorul electric acționează permanent roțile. Acumulatorii se încarcă la priză în 5 ore și rezistă între 40 și 80 km. La terminarea curentului din baterii, intervine generatorul integrat. Acesta transformă energia rezultată din arderea benzinei în curent electric, alimentând motorul electric pentru încă 500km, ceea ce elimină orice marea problemă tipică mașinilor electrice: autonomia limitată. În plus, portbagajul de peste 300l, cele 4 locuri individuale confortabile, performanțele dinamice impresionante și aspectul futurist, atipic autovehiculelor echipate cu motoare electrice, au fost argumente suficiente în favoarea sa. Cele mai mari dezavantaje au fost prețul de achiziție ridicat (contracarat însă de costurile mici de întreținere) și garda la sol mică raportată la calitatea șoselelor din România.

Monovolumul Anului 2012 în România – Dacia Lodgy. Primul monovolum românesc s-a bucurat de aprecierea juriului UZEAR. De la prețul scăzut (preț de bază 9500 euro TTI), până la spațiul interior remarcabil (oferă maximum 7 locuri confortabile), Lodgy prezintă o calități greu de egalat. Spațiul de încărcare variază astfel: 2 617l în configuraţia cu două locuri, 827l în configuraţia cu cinci locuri şi 207l în configuraţia cu şapte locuri. Nici echipările nu reflectă prețurile scăzute de achiziție: sistem de navigație cu touchscreen, conectivitate bluetooth, mufe jack si USB, comenzi la volan, sistem de prindere scaun copii ISOFIX, încălzire în scaune s.a. Totuși, un Lodgy echipat complet (și animat de un 1.5dCi – 110cp) sare de 17000 euro. Gama de motorizări este variată: de la cunoscutele 1.6i și 1.5dCi (de pe restul gamei Dacia), până la performantul 1.2 turbo cu injecție directă, Lodgy poate acoperi orice cerință.

City Car 2012 – Kia Picanto. Saltul pe care l-a făcut micuța coreeană de la generația anterioară la cea actuală este spectaculos. Aspectul exterior a căpătat dinamism, integrându-se perfect în noua linie de design Kia. La interior – liniile fluente creează suprafețe asimetrice, care înlătură orice urmă de monotonie. Echiparea este peste așteptările pe care le au clienții autovehiculelor de clasa mică: climatizare automată, cutie de viteze automată, 4 geamuri electrice, volan multifuncțional și conectivitate USB. Deși a fost depunctată de lipsa unui propulsor diesel, paleta de motoare economice pe benzină, precum și prezența unui propulsor alimentat cu GPL au înclinat balanța în favoarea sa.

Suv-ul Anului 2012 în România – Subaru XV. Când credeam că nu mai e loc în clasa crossoverelor, iată că a apărut un nou concurent. Și nu orice fel de concurent, ci unul care are la bază un model ce-a făcut istorie: Impreza. Se numește XV și impresionează încă de la prima vedere: siluetă musculoasă, delimitată de tușe curbe și urcată pe suspensii de offroader. Aspectul pare mai impresionant decât paleta motorizărilor pe benzină, ce cuprinde două agregate (1.6l – 114cp, respectiv 2.0i – 150cp), însă marea majoritate a clienților va opta pentru agregatul diesel. Iar aici, motorul boxer de 2 litri și 150cp oferă performanțe excelente, combinate cu o lipsă a vibrațiilor și zgomotului dezarmantă. Dacă adăugăm plaja de prețuri, între 23548 și 30368 euro, avem imaginea unui câștigător de drept la categoria sa.

Premiul pentru siguranță 2012: Chevrolet Aveo. Nu sunt prea multe de spus: premiul a fost acordat pe baza testelor efectuate de către Euro NCAP și, cum Aveo a primit un punctaj de 34 puncte ( cel mai mare punctaj obtinut in clasa sa ), a fost declarat învingător la această categorie.

« pagina anterioara


CELE MAI VANDUTE MASINI IN ROMANIA IN ANUL 2011

Clasa: MINI
FIAT PANDA

Clasa: MICA
RENAULT CLIO

Clasa: COMPACTA
DACIA LOGAN

Clasa: MEDIE
VOLKSWAGEN PASSAT

Clasa: MARE
BMW SERIA 5

Clasa: LUX
AUDI A8

Clasa: SUV
DACIA DUSTER

Clasa: MONOVOLUM
DACIA LOGAN MCVSuv-ul Anului in Romania
Masina Anului in Romania!
Voteaza masina nr. 1!